duminică, 1 iunie 2014

Iubita Doamnă de peste Prut, Elena Toma, telejurnalist, blogger de mare succes - Zână Bună pentru Clubul de Comuniune Spirituală „Poduri de Dor”! Draga noastră Marina Damaschin, merci pentru articolul tău, inclus pe blog-ul D Elena Toma!

http://elenatomaxxl.blogspot.com/2014/06/cristian-bodnarescu-la-clubul-poduri-de.html?spref=fb

Cristian Bodnărescu, la Clubul „Poduri de Dor” – element de atmosferă a Primăverii Europene a Poeților

...Florar mirific la Chișinău...
...Sublimul comuniunii spirituale este punte între suflete...
...Poeți și traducători din 10 țări sunt reuniți sub Cerul Poeziei, prin care este Binecuvântat acest plai cuceritor de oaspeți, redevenit, iată, și capitală a unei Primăveri Europene...

...Uniunea Scriitorilor din Moldova, Ministerul Culturii din R. Moldova și Direcția Cultură a Primăriei mun. Chișinău au reușit să creeze în comun, un nou poem în acțiune, cu un titlu pe potrivă – Primăvara Europeană a Poeților, Festival Internațional, Ediția a IV-a, derulată în zilele 15-17 mai 2014...

... După emoțiile intense din Sfintele Sărbători de Paște, exteriorizând atâta bucurie și triumf , poeta și jurnalista Diana Zlatan-Ciugureanu, intervievată LIVE, în studioul emisiunii dragi sufletului ei, „Bună Dimineața” de la TV Moldova 1, invita, în premieră, toată lumea, la o revelație-surpriză...
...Din discuția dezinvoltă cu gazda emisiunii, Nutza Babici, reieșea că urma să vină, cu o invitație la eveniment, chiar protagonistul întâlnirii a doua a Clubului de Comuniune Spirituală „Poduri de Dor”, creat la Biblioteca Națională a R. Moldova...

...Florar, 15. Poetul ieșean Cristian Bodnărescu și moderatoarea Diana Zlatan-Ciugureanu, din același studio ademenesc cu deschidere de suflet, publicul, pentru a-l putea îmbrățișa cu un cald „Bine ați venit”, la serata de creație a poetului gotic romantic, în finalul Programului Primăverii simbolice, începute în aceași zi...
Cum a fost atmosfera acelei seri? Tânăra poetă și jurnalistă Marina Damaschin ne-a zugrăvit-o apetisant, în articolul pe care l-a publicat pe artinfinit.md – primul portal de promovare a artei și culturii în Moldova, fondat de artistul plastic Sergiu Guțu. Întâlnirea s-a derulat sub egida artinfinit.md, la fel ca serata de inaugurare a clubului...
Remarcăm faptul că portalul respectiv a devenit partener al Revistei „Viața Ta” .





http://artinfinit.md/cgblog/4308/97/Poetul-Cristian-Bodnarescu-la-Chi-inau

Publicul nostru a avut parte de  o întâlnire cu poetul Cristian Bodnărescu din România. Manifestarea a fost organizată de ClubulPoduri de Dor, condus de poeta și jurnalista Diana Zlatan. La Biblioteca Națională a Moldovei, unde a avut loc întâlnirea, s-au adunat mai mulți iubitori de artă. Fiindcă invitatul nostru este amator de stil gotic, organizatorii au creat o atmosferă de acest gen, amenajând sala cu elemente gotice.


Poezie și  muzică bună, oameni deosebiți, cuvinte frumoase ...De acestea au avut parte cei care au participat la această activitate. Printre ei am întâlnit și pe:
Reprezentantul Ministerului Culturii, Ion Ciobanu: Acesta este un eveniment important pentru Republica Moldova, fiind organizat în cadrul Festivalului Internațional  Primăvara Europeană a Poeților. Mă bucur că-l avem la noi pe Cristian Bodnărescu și sper că nu e ultima dată. Îl mai așteptăm nu doar la Biblioteca Națională, creația sa trebuie promovată peste tot.


Directorul Asociației de Caritate Flacăra Speranței, Valentina Patraș, : Am avut ocazia să cunosc pe acest  un domn din România atât de distins, atât de inteligent și plin de bunătate, măiestrie și zic – mare minune este Omul pe pământ!


Jurnalista Alina Chicu, care este și o bună prietenă a Clubului Poduri de Dor și după cum a menționat Diana Zlatan: „Omul de televiziune de la care am învățat cel mai mult și care m-a motivat mereu să fac totul cu drag”, a menționat : Asist la un eveniment frumos, mai cu seamă că este organizat de Diana Zlatan, care dacă inițiază ceva o face din suflet și o face excepțional. Nu am reușit încă să citesc din opera poetului Cristian Bodnărescu, dar îmi repar neapărat greșeala.


Ne-au  delectat cu poezie Eduard Iațco, elev la Școala de Arte din Strășeni și Adrian Boțan, student la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, care au recitat din creația poetului Cristian Bodnăreacu. Iar cu o porție bună de epigrame ne-a asigurat epigramistul Gheorghe Bâlici.


Ne-au încântat cu melodii Viorica Cibotaru, interpretă de muzică ușoară,  Victor Roibu cu câteva melodii la nai,  Iurie Andronic – cu lucrarea sa la pian.
Invitatul special, Cristi Bodnărescu a menționat: „Mă bucur pentru că am venit la Chișinău, pentru  această sală cu oameni, pentru dialogul cultural pe care l-am avut, am vorbit și despre poezie și despre muzică și despre arta gotică...E bine că se organizează aceste întâlniri de cultură și spiritualitate, trebuie să ne întâlnim cât mai des, să dialogăm despre frumos, căci dialogul e calea spre Univers”.


Menționăm că  poetul Cristian Bădnărescu este autorul celui mai lung poem „Demonița”,  ce conține 109 strofe și care a doborât recordul mondial. Cristian este o personalitate polivalentă, fiind jurnalist, poet, autor de cărți și articole și cel mai important – deținător al titlului ,,Honoris Causa’’ din partea Academiei de Studii Înalte din Iaşi.


Clubul Poduri de Dor pregătește alte surprize literare la care sunteți așteptați!
Marina DAMASCHIN




Iubirea este sănătatea

Îți dedic toate melodiile de dragoste, 
Deși îmi ești compozitorul singurei melodii-viață,
Izgonit apoi din propria operă,
De „grijuliile” canoane.

Sâmburele lor de realitate,
Îl încolțești drept adevăr
Și ard ispitită a percepe Iubirea
Drept boală psihică, potrivit științei.

Un Univers îmi zâmbește
Cu Iubirea ca garanție
A lucidității sale eterne
Și a iertării tuturor prin crucificare.
_ 31 mai 2014 _ 11:29 _