luni, 3 iunie 2013



Biblioteca Națională susține un nou Club - „PODURI DE DOR”

Personalități culturale remarcabile, preponderent din România, vor fi cunoscute și redescoperite în timpul seratelor de creație ale Clubului „PODURI DE DOR”, creat și moderat de poeta Diana Zlatan, viceadministrator la artinfinit.md - primul portal de promovare a artei și culturii în R. Moldova.  
Noul club de comuniune spirituală va fi inaugurat la Biblioteca Națională a R. Moldova, la 14 iunie, ora 16:00, în cadrul ediției 2013 a Zilelor Vasile Alecsandri – Mihai Eminescu, organizate tradițional, de această instituție.
Primul invitat al clubului este Emil Neșiu, poet și eseist din Oradea, România, promotor de success al culturii și artei în România.
Marie McFressie, scriitoare din Oradea, notează: „Poetul Emil Mircea Neșiu este un înfocat admirator al frumosului , care îl revarsă în poemele sale într-un decor original unde imaginile create de versurile care au un sonor aparte, ne introduc într-o natură complexă , entuziastă şi plină de viaţă. Versurile poemelor sale trăiesc prin fiecare cuvânt, pentru că poeziile sale ne vorbesc mai mult despre inimi decât despre suflete , şi totuşi ne vorbesc mai mult despre suflete decât despre inimi”.
„Dragostea lui faţă de poezie se regăseşte în fiecare volum, aducând un suflu euforic dar profund în ipostaze fermecătoare şi spectaculoase pe-o scenă plină de talent, unde scrisul se îmbină cu tonificarea sufletului celui ce-l citeşte. Poetul îmbălsămează cu o viziune limpede şi emotivă tabloul unic redat de refugiul lui în poemele grandioase şi răscolitoare, lăsându-ne să ne scăldăm în izvoarele adânci ale unor stări omeneşti şi pline de romantism, unde altarul florilor ritmice sunt veşnic tinere atingând sublimul”, conchide Marie McFressie. (http://scrieliber.ro/2012/04/18/interviu-cu-emil-mircea-nesiu-poet-si-eseist-contemporan/ )
Motto-ul Clubului este crâmpeiul din poemul IUBIRI DE (NE)STRĂINI, semnat de Diana Zlatan:
Aibă podul metalici fiori –
Promitem și delicii teatralizate din creația protagonistului seratei, precum și din tezaurul literar moștenit de la Mihai Eminescu și Vasile Alecsandri.
Evenimentul se desfășoară sub egida site-ului artinfinit.md, în parteneriat cu Biblioteca Națională și Academia de Studii Economice din Moldova. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu