luni, 26 ianuarie 2015



Invitație pentru colegii din mass-media

Clubul de Elită al Bibliotecii „B.P. Hașdeu” redescoperă o nouă protagonistă

Clubul de Elită „Impresii din viață și cărți”, al Bibliotecii Municipale „B. P. Hașdeu” din Chișinău va realiza o întâlnire de excepție, cu poeta, cantautoarea și jurnalista Diana Zlatan-Ciugureanu, marți, 27 ianuarie, ora 14:00. Anunțul a fost făcut pe pagina de facebook a evenimentului, de Svetlana Vizitiu, fondatoarea și președinta acestui club.

Invitata specială va face destăinuiri palpitante despre viața sa zbuciumată, precum și despre rolul decisiv al cărților în formarea și manifestarea sa în diverse domenii profesionale.

În prima oră a ședinței, moderatoarea Iulia Popescu, psiholog-educator, va realiza un interviu neordinar cu Diana Zlatan-Ciugureanu, din perspectiva filozofiei de viață, a crezului poetic, a calităților și a succeselor. Discuția de suflet va fi țesută cu unele poezii și cântece din creația artistei, unul dintre care va fi interpretat în duetul mamă-fiica Mădălina Gâscă, elevă eminentă în clasa a IX-a, la Liceul Teoretic român-francez „Gheorghe Asachi” din capitală.

Participanții – colegi, prieteni, rude – vor veni cu surprize pentru protagonistă, inclusiv poetice și muzicale.
Cum fără sarmalele tradiționale, plăcinte și învârtită dulce? Elena Zlatan-Antoci, mama artistei, pedagog la Gimnaziul din satul Lalova, Rezina, oferă cu drag, aceste bucate.  

 A confirmat participarea, Alexandr Stukalov, creatorul Teatrului De Cafea „Stukalov Coffee”.

Diana-Zlatan-Ciugureanu a absolvit Școala Medie Răciula, r. Călărași. Este licențiata Facultății de Filologie a UPS „Ion Creangă” din Chișinău, secția română și latină. A activat în calitate de reporter de știri,  redactor-prezentator TV și radio, jurnalist online, fotograf, cameraman, editor, la IPNA Compania „Teleradio-Moldova”, între anii 1998-2013.

A debutat în poezie, cu placheta postmodernistă „monolog în miraj”, în decembrie 2012. Este președinta fondatoare a Asociației Cultural-Creștine „Poduri de Dor” și a Clubului de Comuniune Spirituală cu același nume, creat la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în 2013.


Pentru participarea cu succes, la Ediția a II-a a Festivalului Internațional „Călător prin Stele” de la Onești, România, a fost numită membru de onoare al Asociației-gazdă Clubul „Expresia Ideii”.


Cu urări de bine, 
Secția Relații Publice a Asociației Cultural-Creștine „Poduri de Dor”

Tel: 00 373 60 867 019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu